Felfedezésem tárgya,hogyaz internet kétfajta receptet kínál (illetve hármat, de az utóbbira már ügyet sem vetnek a gyakorlott konyhabubusok SE). 

1.) A leggyakrabban előforduló, guglistáknak egykeresőszavas receptek.Feltételezi, hogy az oldalt illetve az internetet csak olyan, hat gyerekes ír mosónők látogatják akik minél kevesebből akarnak minél táplálóbbat kihozni.Egyé' krumplit vazze. Tele van velük a kötőm, egyre-másra kérve-kéretlenül osztogatják az összes létező közösségi oldalon, lehetőleg nagybetűkkel írva. Jelszavaik: Gyorsan, könnyen, olcsón.Arra nem gondolnak, hogy nem azért főznek, hogy letudják a dolgot, hanem hogy legalább valaki élvezze a dolgot?! Ha gyorsan és olcsón akar ételhez jutni, ajánlom a gyros-ost a sarkon, de a család ízlését nem kell tönkrevágni ezzel az "egész hónapban hónap vége üres hűtő sorry" hozzáállással. Na persze van, hogy üres a hűtő. Akkor jogerős.De mindig vannak alternatívák, csak szólok.

Példa: karfiol zöldfűszeres mártásban. Ezt a gyöngyszemet a maimoni.cafeblog-on találtam. Alcím: praktikák sok gyerekhez. Mivan?! Ez a vacsora?! Én gyerekkoromba úgy köptem volna vissza, és követeltem volna a rántotthúst, hogy csuhaj! 

2.) A második típusra jellemző, hogy(írja a címe) nagyon egyszerű/szuper finom/mennyei, ezzel szemben feltételezi hogy minden háztartásba alapszinten fellehető( és nem kell fél évig rohangálnod, mire egy eldugott budai bioboltjának raktárában rálelsz)

  • gluténmentes liszt
  • szőlőmagolaj
  • szezámolaj
  • karob
  • xilit
  • nyírfacukor
  • ...medvetalpkivonat, sárkányvér, éticsigabefőtt és mandulaliszt. És társai.

Alapvetően fantasztikus és nyálcsorgattató ételeket lehet belőle sütni-főzni, de ez itt kelet-európa, hozzánk még a tubusos vaj sem jutott el(szerintem lemeszelték a határon).

Itt a fantasztikus példa, gluténmentes, fantasztikus, és ha nem csücsül minden hozzávaló a szekrényben, kurvadrága.

http://twice.hu/receptek/glutenmentes-csokisuti-minden-alkalomra

Hasonlóképp szívtam meg én a Macaron-nal. Oly egyszerűnek állítják be, mintha gyermekjáték lenne. Nem az.

Ha egyébként ily ételcsodákban óhajtotok gyönyörködni, ajánlom ezt a csatornát

https://www.youtube.com/user/ByronTalbott

 

+1

http://www.marthastewart.com/

No comment.

 

Egyébként ha valakinek (nyelvtudással) kedve támad eredeti receptekből finomat alkotni, hát tessék:

http://www.tasteofhome.com/

Ezt ajánlani tudom, bár néhány hozzávaló(süti alappor, nagy mennyiségű barnacukor, ilyesmi) beszerzése nálunk még mindig dilemma.

Hát ennyi. 

Szerző: Catherine De Winchester  2014.07.15. 12:27 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://catherinedewinchester.blog.hu/api/trackback/id/tr916493747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása